Hospice de Cirkel opent deuren

Ieder jaar op de tweede zaterdag in oktober vindt de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg plaats. Deze dag is bedoeld om meer bekendheid te geven aan palliatieve zorg en de keuzes die in deze laatste levensfase gemaakt kunnen worden. In heel Nederland worden activiteiten georganiseerd om mensen kennis te laten maken met palliatieve zorg, zoals bijvoorbeeld een open huis bij hospices. 

Hospice De Cirkel organiseert al jaren een open dag juist op deze dag. De Cirkel is een bijna-thuis-huis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts, familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. In totaal zijn 140 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd. Hospice De Cirkel staat voor geborgenheid. Het biedt niet alleen de terminale patiënten een veilige en huiselijke omgeving, maar ondersteunt en begeleidt ook hun naasten. De Cirkel heeft twee vestigingen: voor de Zwijndrechtse Waard in Hendrik-Ido-Ambacht en voor de Alblasserwaard in Papendrecht. 

Het hospice zet op beide locaties op zaterdag 8 oktober haar deuren open voor belangstellenden. “Komt u regelmatig voorbij het hospice maar bent u nog nooit binnen geweest? Of verwacht u dat u zelf of een naaste binnenkort zorg nodig heeft en wilt u weten hoe het er in een hospice aan toe gaat? Misschien wilt u zich oriënteren op het werk als vrijwilliger in het hospice of bent u als professional geïnteresseerd? Kom dan naar onze open dag!”, aldus manager Angelique de Wit.  

Het hospice is open van 11.00-17.00 uur. Inschrijven voor de open dag is niet nodig. Hospice De Cirkel Papendrecht is gevestigd op Andoornlaan 200, de locatie in Hendrik-Ido-Ambacht op Vrouwgelenweg 61. [Noot voor de pers: heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht, dan kunt u contact opnemen met Angelique de Wit op telefoonnummer 078-6451956 of 078-6124138 of e-mailadres coordinatorzww@hospicedecirkel.nl.]

Deel dit bericht

Gerelateerde artikelen