Laatste wens

Er zijn diverse stichtingen die zich belangeloos inzetten om de laatste wens van een terminaal zieke te vervullen, hieronder vindt u de verschillende stichtingen en contactgegevens.

Het is mooi en waardevol als er iemands droom of wens in vervulling gaat. Ook voor de nabestaanden is dit van onschatbare waarde. 

 

Wensambulance Brabant

 

Ieder mens heeft een laatste wens

Nog een laatste maal het ouderlijk huis zien, naar familie toe of een dagje naar het strand. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek.​U wordt die dag begeleid door professionele vrijwilligers. De ambulances zijn uitgerust met comfortabele brancards. Ook kan een familielid met u in de ambulance mee. Het vervoer met de ambulance is kostenloos.
Kent u iemand die ernstig ziek is of hebt u zelf nog een laatste wens? WensAmbulance Brabant regelt het graag voor u!
Vraag een wens aan!

Wensambulance 

 

Nog een laatste maal het ouderlijk huis zien, naar familie toe, een bezoek aan de dierentuin, je pasgeboren kleinkind bewonderen,een dag naar het strand of op een zaterdagavond naar het concert van je favoriete band. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, en momenten die vanzelfsprekend lijken maar voor volwassenen en kinderen  die niet lang meer te leven hebben, bedlegerig zijn, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend.

KLIK VOOR MEER INFORMATIE

Stichting Dreams4You

 

Stichting Dreams4You realiseert een laatste droomwens voor ernstig zieke volwassenen met een levensverwachting van maximaal 12 maanden.

Op een dag verlaten we allemaal het leven, maar voor sommige mensen komt die dag veel te vroeg. Er is nog die ene onvervulde, speciale droomwens. Als u iemand kent die niet lang meer te leven heeft, en u weet dat er nog een onvervulde droomwens is, dan wil Stichting Dreams4You er alles aan doen om die te realiseren. De stichting wordt gesteund en geholpen door sponsoren en leunt op vrijwilligers.

Wensstichting oppepper 4 all

 

De wens of dienst kan door iedereen worden aangevraagd voor iemand met een chronische ziekte w.o. MS, kanker, ALS, hart en vaatziekten, reuma enz.
Leeftijd, aard van de ziekte en levensverwachting spelen hierbij geen rol, wel de financiele situatie in geval van het leveren van zaken.
De wensontvanger dient de wens te kunnen begrijpen en te kunnen beleven.
Hij/zij is redelijk mobiel en kan vervoerd worden in een personenauto.
De wensontvanger woont in Nederland.
Aanvragen voor het bijwonen van evenementen zoals voetbal, tennis of popconcerten dienen rechtstreeks bij de betreffende Foundations te worden ingediend. Zie Ajax– en/of FeyenoordFoundation, deze zijn speciaal voor u opgericht.
Hij /zij heeft in de afgelopen vijf jaar geen wens of dienst van een andere wensstichting ontvangen.

Stichting Komma

 

Stichting Komma werd eind vorig jaar opgericht door de broers van Marc de Hond. Vanuit de wens om iedere uitbehandelde ouder de gelegenheid te bieden voort te leven voor een kind dat te jong is om (veel) eigen herinneringen te maken. Een kind dat achterblijft met een groot gemis en veel (levens)vragen. Stichting Komma helpt de ouder door kosteloos een blijvende herinnering na te laten in de vorm van een professioneel opgenomen videoportret.

Inmiddels zijn er sinds de oprichting bijna 200 mooie, intieme portretten gemaakt met vaak ook een aangrijpende boodschap aan de kinderen gericht.
De stichting bestaat uit de oprichters Michel, Brian en vrijwilligers die samen zorgen voor de

portretten in beeld en geluid. Deze zijn kosteloos voor de gezinnen en de stichting is afhankelijk van donaties en sponsoring. Naast het veiligstellen van de inkomsten om aan iedere aanvraag te kunnen voldoen worden er allerlei initiatieven genomen om zoveel mogelijk gezinnen te bereiken en te helpen. Hiervoor wordt o.a. samengewerkt met inloophuizen (IPSO) en eerste en tweedelijns behandelaars.

In december wordt ook bekend gemaakt dat de leeftijdsgrens van de kinderen verhoogd wordt van 12 naar 18 jaar.  Ten gevolge van de groei van de naamsbekendheid en de verhoging van de leeftijd naar 18 zal het aantal aanvragen waarschijnlijk stijgen naar meer dan 500 gezinnen per jaar.

Meld je aan

Make-A-Wish

 

Geef een levensbedreigend ziek kind een onvergetelijke ervaring.
Make-A-Wish Nederland gelooft dat wensen levens kunnen veranderen. Ken jij een kind of tiener met een levensbedreigende ziekte die de kracht van de Wish Journey goed kan gebruiken? Vraag de ouders dan om dit te overleggen met een zorgprofessional.

Na goedkeuring van de aanmelding en contact met ouders starten wij de Wish Journey: een unieke reis naar de liefste wens van het kind.  Het beleven van een Wish Journey geeft kinderen weer kracht en vertrouwen voor de toekomst. Het anticiperen, beleven en nagenieten maakt deze reis onvergetelijk.

Meld een kind aan

Stichting Bucketlist

 

Eind 2014 is het idee voor Stichting Bucketlist ontstaan. Het doel was het opzetten van een crowdfunding voor Michiel Serné om hem daarmee zoveel mogelijk te helpen onderdelen van zijn bucketlist te realiseren.

Ons doel is:
– Het realiseren van (een deel van) een Bucketlist van terminaal zieke jongeren tussen de 18 en de 35 jaar en alles wat daarbij hoort.