Stichting Komma

Stichting Komma werd eind vorig jaar opgericht door de broers van Marc de Hond. Vanuit de wens om iedere uitbehandelde ouder de gelegenheid te bieden voort te leven voor een kind dat te jong is om (veel) eigen herinneringen te maken. Een kind dat achterblijft met een groot gemis en veel (levens)vragen. Stichting Komma helpt de ouder door kosteloos een blijvende herinnering na te laten in de vorm van een professioneel opgenomen videoportret.

Inmiddels zijn er sinds de oprichting bijna 200 mooie, intieme portretten gemaakt met vaak ook een aangrijpende boodschap aan de kinderen gericht.
De stichting bestaat uit de oprichters Michel, Brian en vrijwilligers die samen zorgen voor de

portretten in beeld en geluid. Deze zijn kosteloos voor de gezinnen en de stichting is afhankelijk van donaties en sponsoring. Naast het veiligstellen van de inkomsten om aan iedere aanvraag te kunnen voldoen worden er allerlei initiatieven genomen om zoveel mogelijk gezinnen te bereiken en te helpen. Hiervoor wordt o.a. samengewerkt met inloophuizen (IPSO) en eerste en tweedelijns behandelaars.

In december wordt ook bekend gemaakt dat de leeftijdsgrens van de kinderen verhoogd wordt van 12 naar 18 jaar.  Ten gevolge van de groei van de naamsbekendheid en de verhoging van de leeftijd naar 18 zal het aantal aanvragen waarschijnlijk stijgen naar meer dan 500 gezinnen per jaar.

Meer informatie

Deel dit bericht

Gerelateerde artikelen