Kamer in een Hospice - Hospice-info
een kamer in Hopsice de Sporen - Hospice-info

Opname

Als u voldoet aan de voorwaarden en na overleg tussen de behandelend arts / (wijk) verpleegkundige  en de hospice arts kunt u worden opgenomen. Een opname kan soms al binnen 24 uur plaatsvinden, afhankelijk van de beschikbaarheid van de kamer.

Er kan ook sprake zijn van een wachtlijst. Mocht dit het geval zijn, dan kan het hospice verwijzen naar collega-instellingen in de regio. Het is meestal mogelijk later dan alsnog naar het Hospice van uw voorkeur te verhuizen.

Wanneer een kamer beschikbaar is, worden alle belangrijke zaken doorgenomen, vooral om te bepalen welke zorg er nodig is. Dit gebeurt tijdens een gesprek met de verpleegkundige van het hospice en de toekomstige bewoner en zijn of haar familie, in het ziekenhuis, thuis, in het hospice of via de telefoon.

Voor een eerste indruk en verdere kennismaking met een Hospice , hoort een oriënterend bezoek tot de mogelijkheden, bij voorkeur in de middag en na het maken van een telefonische afspraak.

 

Terminaliteitsverklaring

Een terminaliteitsverklaring is een verklaring van de behandelend arts dat de levensverwachting minder dan 3 maanden is. Zo’n verklaring is meestal niet nodig. Extra zorg kan zonder terminaliteitsverklaring ingezet worden. Alleen bij de aanvraag van een persoonsgebonden budget (pgb) om zelf terminale zorg in te kopen is een terminaliteitsverklaring nodig.