Hospice de Cirkel

Veth Investments doneert aan hospice voor investering in uitstraling entree

Hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard bestaat inmiddels 2,5 jaar. Het hospice in Papendrecht voorziet in een behoefte in de Alblasserwaard en is voor zijn bewoners, die in hun laatste levensfase verkeren, een bijna-thuis-huis. Bij een bijna-thuis-huis hoort een huiselijke en warme omgeving.

Om deze warme uitstraling meer vorm te geven, hebben de hal en de gang onlangs een aantal aanpassingen ondergaan. Er zijn twee mooie, kleurrijke glaskunstwerken opgehangen. De titels van deze kunstwerken zijn ‘Vonk van leven” en ‘Kwetsbaar’. Tevens is de verlichting aangepakt en zijn er mooie lampen in de hal opgehangen. Alles bij elkaar is dit een hele mooie verandering van de hal en de gang.

Dit hele project is financieel mogelijk gemaakt door Veth Investments van Erik en Ellen Veth. Bestuurslid Nico van der Veen van de Stichting vrienden van hospice De Cirkel mocht een mooie cheque van € 5.000,– ontvangen. Een mooi gebaar van de firma Veth Investments, dat door het hospice bijzonder wordt gewaardeerd.

Wilt u meer informatie over hospice De Cirkel, wilt u het financieel steunen of vrijwilliger worden? Stuur dan een mail naar secretariaat@hospicedecirkel.nl. Alvast bedankt voor uw hulp en betrokkenheid!

_____________________________________________________________

Hospice De Cirkel

Hospice De Cirkel is een bijna-thuis-huis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts, familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. In totaal zijn 150 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd. Hospice De Cirkel staat voor geborgenheid. Het biedt niet alleen de terminale patiënten een veilige en huiselijke omgeving, maar ondersteunt en begeleidt ook hun naasten. De Cirkel is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst of geloof, en heeft een breed draagvlak in de samenleving. Door verschillende bedrijven, kerken, verenigingen, particulieren, gemeenten en serviceclubs zijn en worden fondsen bijeengebracht. De Cirkel heeft twee vestigingen: voor de Zwijndrechtse Waard in Hendrik-Ido-Ambacht en voor de Alblasserwaard in Papendrecht.

www.hospicedecirkel.nl

 

De lampen in de hal en de kunstwerken ‘Vonk van Leven’ en ‘Kwetsbaar’.

Deel dit bericht

Gerelateerde artikelen